Geluk

DSC_0025

Afgelopen dagen was ik voor mijn werk in het mooie Engelse Peak District. Dat is een gebied welke intrek is bij wandelaars vanwege de mooie heuvels die er zijn. Nu bestond mijn werk eruit dat we met zo’n 20 man ons opsloten in een vakantiehuisje en ondertussen verbeteringen aan CiviCRM aanbrachten dat kon zijn door de documentatie bij te werken, dan wel bugs op te lossen, of een nieuwe module te ontwikkelen.

Op dinsdagavond gingen we met een paar man naar de pub. De weg van ons huisje naar de pub was vrij eenvoudig. Over een klompenpad, bij het derde schaap rechts en dan daar waar licht brand en het gezellig is daar is de pub.

Dus zo zaten we met een paar man in de pub. We bestelden een pint en bestelden er nog eentje. En het was gezellig. Wat wil een mens nog meer.  – En dat heet dan voor mij werk. Ik kan me vervelender werk voorstellen. Dat even tussen door. –

Toen we terug gingen uit de pub was het pikdonker en helder. Dat betekent dat we sterren konden zien. En niet eentje of twee. Niet een heleboel. En oh wat was dat mooi om te zien. Dat is zo’n moment waarvan ik intens kan genieten. En oh wat was ik gelukkig op dat moment. En op hetzelfde moment bedacht ik me: “wat heeft een mens weinig nodig om gelukkig te zien. Een mooie omgeving en geen zorgen zijn de enige ingrediënten.” Dat is iets wat ik iedereen gun en ook van harte. Of je nu arm bent of rijk, zwart of blank, in het westen woont of in het oosten. Of je op reis bent of thuis bent. Het maakt niet uit ik gun iedereen geluk. Want niks is fijner dan gelukkig zijn.